Дослідження структури пневмоелектричних гальмівних систем вантажних автомобілів - Пляка, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності навчального процесу в умовах дистанційного навчання з дисципліни «Електричні системи і комплекси транспортних засобів». Об’єкт дослідження – процеси електронного керування гальмуванням автомобіля. Предмет дослідження – мехатронні системи пневматичних гальм вантажних автомобілів. Метод дослідження – використання технологій мультимедіа. Розглянуто склад та характеристики пневматичних систем гальмування з електронним керуванням гальмівної сили ABS/EBS. Проаналізовано особливості функціонування комплексних гальмівних систем EBS. Наведено функціональні схеми перелічених систем та ілюстрації їх функціонування. Складено матеріали для віртуалізації занять за темою «Пневматичні системи гальмування вантажних автомобілів». Результати роботи передбачено використовувати в навчальному про-цесі у якості мультимедійних додатків з дисципліни «Електричні системи і комплекси транспортних засобів».
Keywords: системи ABS/EBS; модулятор тиску; колісні датчики; ресивер; виконавчий циліндр; електромагнітні клапани; система сповільнення