До питання ландшафтного планування на локальному рівні - Ачасов, А. Б.; Карпов, В. Г.; Кот, А. Г.; Achasov, Andriy; Karpov, Vitaliy; Kot, Anna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Статтю присвячено ландшафтному плануванню в межах комплексного плану про-сторового розвитку територіальних громад України. Проаналізовано нормативно-правову базу, виявлено проблеми розроблення ландшафтних планів, наголошено на значенні охорони ґрунтів та використання геоінформаційних систем.
On the Issue of Landscape Planning at the Local Level
Keywords: ландшафтне планування; просторовий розвиток; комплексний план; ландшафтний план; територіальні громади; нормативно-правова база; природні ресурси; стале природокористування; просторове моделювання; landscape planning; spatial development; territorial community; urban planning legislation; environmental protection; 911.2/3; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.47