Дослідження метрологічних характеристик засобів вимірювання геометричних величин - Ганус, Антон Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У дипломній роботі дослідження дозволять оцінити поточний стан засобів вимірювань геометричних величин, виявити їх переваги та недоліки, а також сформулювати рекомендації щодо підвищення точності та надійності геометричних вимірювань. Але згідно з проблемою відміни ГОСТ, дослідження цих документів стає проблематичним. Отримані результати сприятимуть підвищенню якості продукції, оптимізації виробничих процесів та розвитку нових, більш ефективних методів контролю геометричних параметрів.
Keywords: кутові та лінійні розміри; мікрометр; метод безпосередньої оцінки; метод зіставлення; метод перевірки; система MICS; цифровий штангецикуль