Розповсюдження пластичної деформації в зварних з’єднаннях низьковуглецевої мікролегованої сталі 10Г2ФБ після зварювання під шаром флюсу - Завезиступ, Антон Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконується визначення кінетики розповсюдження пластичної деформації в зварних з’єднаннях низьковуглецевої мікролегованої сталі 10Г2ФБ після зварювання під шаром флюсу. Мета роботи – дослідити взаємозв’язок між зовнішньою деформацією та відповідною кінетикою розповсюдження пластичної деформації зварних з’єднань. Методи дослідження – випробування на розтяг, дослідження структури на електронному растровому мікроскопі, металографічний аналіз. Отримані результати: досліджено структури зварного з`єднання сталі 10Г2ФБ після зварювання під шаром флюсу; досліджено розповсюдження пластичної деформації по зонам зварного з’єднання і зародження руйнування; розроблено техніко-економічне обґрунтування науково-дослідницької роботи; розглянуто охорону праці та безпеку в надзвичайних ситуаціях при роботі в лабораторії.
Keywords: зварювання; зона сплавлення; зона термічного впливу; зварний шов; пластична деформація; зерно; структура