Покращення параметрів сумішоутворення, згоряння, паливоподачі шляхом узгодження форми камери згорання при форсуванні автотракторного дизеля - Пігарєв, Денис Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є розробка технічних рішень щодо забезпечення найкращих індикаторних показників робочого циклу за рахунок якісного сумішоутворення та згоряння шляхом узгодження форми камери згоряння з параметрами паливоподачі при форсуванні транспортного дизеля. У роботі виконано покращення параметрів сумішоутворення, згоряння, паливоподачі. Виявлено закономірності розвитку паливних факелів при різних умовах упорскування паливною апаратурою акумуляторного типу, отримані під час експериментальних досліджень. Виявлено закономірності зміни параметрів робочого циклу при форсуванні транспортного дизеля типу 4ЧН15/16 з урахуванням реальної динаміки розвитку паливних факелів паливною апаратурою акумуляторного типу.
Keywords: робочий процес; сумішоутворення; математична модель; процес згорання; електричний імпульс; індикаторні показники; економічне обгрунтування