Аналіз методів виявлення аномалій у відеоряді камер відеоспостереження на транспорті - Симбірський, Геннадій Дмитрович; Simbirsky, Gennady (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проведено огляд систем детектування аномалій у відеоряді камер відеоспостереження автотранспортного комплексу. Розроблено функціональну схему такої системи на базі інтелектуальної IP відеокамери. Проаналізовано відомі на цей час методи пошуку аномалій у відеоряді камер відеоспостереження. Проведено порівняльну класифікацію сучасних методів детектування аномалій у відеоряді. Розроблено рекомендації щодо використання таких методів у системах відеоспостереження на автотранспорті.
Analysis of methods for detection of anomalies in video series of video surveillance camera on vehicles
Keywords: аномалії відеоряду; системи детектування аномалій; класифікація методів пошуку аномалій; інтелектуальні камери відеоспостереження; відеоаналітика; video series anomalies; anomaly detection systems; classification of anomaly detection methods; intelligent video surveillance cameras; video analytics; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.26