Розробка системи контролю чистоти робочих рідин - Куцобін, Леонід Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Привод транспортної машини це базова частина, яка призводить до руху виконавчі механізми та функціонування робочих елементи. Від правильного вибору елементів приводу, та системи контролю робочої рідини залежать параметри експлуатації й показники ефективності (ККД, довговічність, економічність). Об'єктом є робоча рідина гідросистем транспортної машини. Предметом є розробка системи контролю чистоти робочої рідини гідросистем на новій елементній базі. Метою роботи є підвищення ефективності управління гідроприводом транспортної машини за рахунок розробки системи контролю робочої рідини на новій елементній базі. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, методах багатокритеріальної оцінки та оптимізації, комп’ютерному моделюванню процесу роботи. У роботі розглянуто сучасні підходи до розробки систем контролю чистоти робочої рідини гідроситем. Обрано елементну базу системи контролю: датчики, фільтри та контролер. Розроблено структуру системи контролю, вимоги щодо експлуатації. Промодельовано в програмному комплексі Proteus.
Keywords: вибір; датчик; двигун; ефективність; контроль; привод; робоча рідина; оптимізація; чистота; управління