Розвиток екобезпечних технології утилізації побутових пластикових відходів - Брижак, Руслан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проведено аналіз особливостей впливу процесів формування, накопичення пластикових відходів та впливу некоректного використання мінеральних добрив на навколишнє середовище. Проведено розрахунки формування твердих відходів та кількості забруднюючих речовин, що потрапляють в атмосферне повітря при роботі підприємства ТОВ «СЕЛТІК». Доведено, що використання капсульованих мінеральних добрив зменшує вирогідність забруднення навколишнього середовища, кількість використаного добрива та ефективніше підвищує врожайність сільськогосподарських культур.
Keywords: пластикові відходи; мінеральні добрива; капсула; забруднення; ефективність використання; зменшення кількості; врожайність