Спосiб визначення енергiї границь роздiлу в голчастих зразках з бамбуковою структурою - Левандовський, Борис Iванович (My University, 2014)
Спосіб визначення енергії границь розділу в голчастих кристалах з бамбуковою структурою, який відрізняється тим, що значення енергії визначають завдяки вимірюванню параметрів діючого електричного поля на зразок під час його розриву по границі міжзеренного сполучення при об'ємному скануванні в польовому іонному мікроскопі, причому шукану величину розраховують за формулами в залежності від знання відповідних характеристик кристалічної решітки зразка та вимірюваних параметрів: або , де gr - абсолютне значення енергії міжзеренного сполучення; g - поверхнева енергія енергії металу відносно вакууму; а - параметр кристалічної решітки метала; e0 - електрична стала; β - фактор електричного поля, що діє на зразок з радіусом R кривизни його верхів'я з різницею потенціалів U між зразком та екраном; s0 - теоретична межа міцності кристалу.
Keywords: матерiалознавство