Дослідження невизначеності вимірювань оптичного датчика VL53L0X - Хорсаженко, Катерина Ігорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – лазерний датчик VL53L0X. Мета роботи – дослідити невизначеності вимірювань відстані датчиком VL53L0X. Метод дослідження – оптичний метод вимірювання відстані, методи прямого експерименту, статистичного та часового аналізу даних вимірювань одноканальної комп’ютеризованої вимірювальної системи дальності. Предмет дослідження – невизначеність вимірювань вимірювального каналу дальності. В магістерській роботі на основі експериментальних досліджень всебічно досліджено та проаналізовано вплив сторонніх факторів на похибки та невизначеність вимірювань відстані оптичним методом з використанням датчика лазерного дальноміру VL53L0X. Проведені дослідження впливу кольору відбивальної поверхні, висоти розташування датчика над підстилаючою поверхнею на точність та невизначеність вимірювань відстані до об’єктів. Проаналізовано влив різних режимів накопичування відбитих від об’єкту лазерних імпульсів на точністні характеристики одноканальної комп’ютеризованої вимірювальної системи дальності. Обґрунтована та апробована структурна схема побудови вимірювальної інформаційної системи лабораторного стенду.
Keywords: аналого-цифровий перетворювач; дальність; комп’ютеризована вимірювальна система; лазерний датчик; невизначеність; точність