Розробка уніфікованих агрегатів трансмісії сімейства перспективних тракторних самохідних шасі СШ26 та СШ50 Частина 2 Розробка уніфікованих дискових гальм відкритого типу - Ужик, Валерій Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Гальмівна система є найважливішим засобом забезпечення активної безпеки автомобіля. Запропоновано та розроблено конструкцію дискових гальм відкритого типу з механічним гальмом приводом і регулятором постійного зазору. Проведений порівняльний аналіз ефективності застосування дискових гальм і розроблених гальм відкритого типу по запропонованим показником. Цей аналіз показав, що застосування гальмівних механізмів прямої дії забезпечує виконання вимог до гальм самохідного шасі.
Keywords: дискові гальма; схеми; методи розрахунку; зазор; оцінка довговічності