Розумна дорога з функцією генерації електроенергії .Частина 1. Розробка енергогенеруючого дорожнього покриття з адаптивною зміною розмітки - Лойко, Сергій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності роботи дорожнього покриття за рахунок розробки енергогенеруючих панелей з функцією адаптивної зміни розмітки в залежності від дорожніх умов. Об'єкт роботи – процес зміни розмітки на дорожньому покритті. Предмет роботи – багатофункціональні панелі дорожнього покриття. Запропоновано концептуальне рішення дорожнього покриття з багато-функціональних панелей з адаптивною зміною розмітки. Проведено розрахунок генерації електроенергії багатофункціональними панелями дорожнього покриття. Результати отримані у дипломній роботі доцільно використовувати при проектуванні інноваційного багатофункціонального дорожнього покриття.
Keywords: сучасні дороги; розумні дороги; дорожня розмітка; поновлювальні джерела енергії; інноваційне дорожнє покриття; енергогенеруючі панелі; сонячні панелі