Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей із 50 % рецикльованого асфальтобетону на асфальтобетонному заводі - Мовчан, Павло (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано аналіз щодо гранулометричного складу рецикльованого асфальтобетону, зміни властивостей бітумного в’яжучого в технологічному процесі виготовлення асфальтобетонної суміші, запропоновано використання добавки омолоджувача для відновлення властивостей зістареного в’яжучого в рецикльованому асфальтобетоні. В роботі відповідно до завдання розроблено технологічну схему випуску асфальтобетонних сумішей, із 50 % рецикльованого асфальтобетону, розраховано склади асфальтобетонних сумішей що проектується до випуску на заводі заданої продуктивності, підібрано обладнання для випуску асфальтобетонних сумішей. Розраховано складське господарство заводу, потреби в електроенергії та воді. Виконано техніко-економічне обґрунтування роботи та визначена економічна ефективність розробленої технології.
Keywords: бітум; відхід виробництва; рецикльований асфальтобетон; добавка омолоджувач; технологічна схема