Розробка робочого обладнання для встановлення на модернізовану тягову раму автогрейдера середнього класу - Лимар, Михайло Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Велике різноманіття робіт, що виконується автогрейдером забезпечується особливістю його конструкції: робочий орган – відвал з ножем, що розташований між колісною базою машини, – може мати різноманітні установки в плані і в вертикальній площині, а також значне винесення у бік. Додаткове робоче обладнання збільшує експлуатаційні особливості машини (кирковщик, укісник, подовжувач відвалу), а можливість встановлення різноманітного змінного робочого обладнання, ще більше розширює область застосування автогрейдерів та їх сезонне використання. У роботі виконано розрахунки основних параметрів робочого обладнання, тяговий розрахунок, розглянуто технологію виготовлення валу гладкого вальця, розглянуто питання охорони праці, виконано розрахунок економічних показників.
Keywords: автогрейдер; робоче обладнання; тягова рама; компютерне моделювання