Дослідження штучної дорожньої нерівності з функцією генерації електроенергії для електроживлення транспортної інфраструктури - Заїка, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: дослідження штучної дорожньої нерівності з функцією генерації електроенергії, як засобу для забезпечення безпеки дорожнього руху та альтернативного поновлювального джерела електричної енергії для транспортної інфраструктури. Об’єкт роботи: процес перетворення кінетичної енергії в електричну. Предмет роботи: штучна дорожня нерівність з функцією генерації електроенергії. В ході виконання дипломної роботи проведено дослідження щодо будови штучної дорожньої нерівності з функцією генерації електроенергії. Запропоновано конструкцію даного пристрою та представлено детальний опис його принципу дії. Запропоновано виконувати обладнання пішохідних переходів пристроями штучної дорожньої нерівності з функцією генерації електроенергії у сукупності з візуальною лазерною сигнальною системою.
Keywords: штучна дорожня нерівність; електропривод; безпека руху; генерація електричної енергії; поновлювальні джерела енергії; лежачий поліцейський; електричні машини