Дослідження варіантів планувальних рішень елементів вулично-дорожньої мережі - Урденко, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - підвищення ефективності функціонування транспортного вузла Харківська площа – просп. Миколи Бажана у Дарницькому районі м. Києва. Об'єкт дослідження – рух транспорту в транспортному вузлі Харківська площа – просп. Миколи Бажана у Дарницькому районі м. Києва. Методи дослідження – натурні спостереження, імітаційне моделювання, аналітичні розрахунки. У кваліфікаційній роботі розглянуто питання аналізу методів удосконалення організації дорожнього руху (ОДР) та методів дослідження дорожнього руху. На основі результатів аналізу сучасних програмних продуктів моделювання руху транспорту обґрунтовано доцільність використання програмного продукту VISSIM. За результатами натурного обстеження в роботі розроблено схему ОДР транспортного вузла Харківська площа – просп. Миколи Бажана у Дарницькому районі м. Київ. На основі результатів обстеження інтенсивності руху та складу транспортного потоку та замірів геометрії ділянки з використанням програмного продукту VISSIM розроблено імітаційну модель руху транспортних засобів, що дозволило провести оцінку ефективності існуючого та запропонованого варіантів організації руху транспорту на ділянці.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; транспортний потік; VISSIM