Дослідження зміни електропровідності антифризу при експлуатації автомобіля (на прикладі Renault Scenic) - Харитонов, Микола Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля Renault Scenic. Мета роботи – дослідження зміни показників якості та електропровідності антифризу, що дозволить підвищити ефективність експлуатації автомобілів оптимізацією строків заміни антифризу. Метод дослідження – лабораторні й експериментальні випробування із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ДСТУ. Розглянуто систему охолодження ДВС автомобіля Renault Scenic. Виконано аналіз антифризів та їх фізико-хімічних властивостей, що призначені для використання в системі охолодження ДВЗ автомобіля Renault Scenic. Приведені методи визначення якості охолоджуючих рідин та їх класифікації. Приведені значення зміни електропровідності та показників якості антифризу автомобіля Renault Scenic.
Keywords: антифриз; охолоджуюча рідина; електропровідність; ДСТУ ГОСТ 28084-89; показники якості; система охолодження автомобілів; renault scenic