Оцінка ергономічних показників кабіни екскаватору в нечітких умовах - Древаль, Ігор Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проведено аналіз проблеми оцінки ергономічних показників робочого місця оператора екскаватора, розроблено систему нечіткого виводу оцінки ергономічних показників робочого місця оператора екскаватора. Для розробки системи нечіткого виводу було використано програмний засіб MATLAB.
Keywords: екскаватор; система нечіткого виводу; ергономічна оцінка; лінгвістичні змінні