Визначення основних показників роботи бетонозмішувача примусової дії з використанням критеріїв подібності - Блажко, В. В.; Григорків, О. Б.; Blazhko, Volodymyr; Hryhorkiv, Oleksiy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті досліджено роботу бетонозмішувача за допомогою аналізу фізичних параметрів і використання критеріїв подібності. Визначено основні показники роботи агрегату, такі як продуктивність, енергоспоживання та рівномірність перемішування, з огляду на вплив геометричних і режимних факторів. Застосування критеріїв подібності дало змогу узагальнити результати експериментів і створити передумови для масштабування моделі змішувача. Подані результати можуть бути використані для оптимізації параметрів роботи змішувального обладнання в умовах будівельного виробництва.
Determination of the main performance indicators of a forced-action concrete mixer using similarity criteria
Keywords: бетонозмішувач; критерії подібності; моделювання; продуктивність; енергоспоживання; механічне обладнання; робочі параметри; 666.983; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.15