Управління ефективністю діяльності підприємств пасажирського транспорту - Абу-Захрі, Ліліан Вісам (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єктом дослідження є процеси роботи підприємств пасажирського транспорту, що забезпечують ефективність. Мета роботи – поглиблення існуючих теоретичних основ і удосконалення науково-методичних рекомендацій відносно управління ефективністю роботи підприємств пасажирського транспорту. Методи дослідження - структурно-лінгвістичного і етимологічного аналізу; процесний підхід; методи узагальнення, спостереження, порівняння, абстрагування і формалізації; групування і класифікації; методи структурного моделювання IDEF0. В дипломній роботі було обґрунтовано об'єкт при управлінні ефективністю роботи підприємств пасажирського транспорту шляхом встановлення його складу і змісту на основі процесного підходу і теорії про збалансовану систему показників. Обґрунтовані склад і структура системи управління ефективністю роботи підприємств пасажирського транспорту, яка представлена у вигляді взаємодії керуючої та керованої підсистем. Сформована система показників ефективності функціонування підприємств пасажирського транспорту відповідно до збалансованої системи показників. Удосконалено методичний підхід оцінювання ефективності функціонування підприємств пасажирського транспорту з використанням збалансованої системі показників. Запропоновані планові заходи щодо впровадження системи управління ефективністю роботи підприємств пасажирського транспорту.
Keywords: ефективність; підприємства пасажирського транспорту; система управління; збалансована система показників