Удосконалення системи транспортування матеріалу вертикальним шнековим конвеєром. Частина 1. Аналітичні дослідження процесу захоплювання та переміщення матеріалу вертикальним шнековим конвеєром у зоні завантаження - Линицький, Кирил Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі здійснено всебічний аналіз шляхів інтенсифікації процесу переміщення матеріалів за допомогою конвеєра з позицій підвищення його продуктивності та енергоефективності. Сформовано узагальнену математичну модель руху окремої частинки матеріалу вздовж гвинтової поверхні шнека, у якій комплексно враховано фізико-механічні властивості транспортованого середовища, геометричні та конструктивні характеристики робочого органу, а також експлуатаційні режими роботи обладнання.
Keywords: переміщення матеріалів; конвеєр; кут; техніко-економічне обґрунтування; надзвичайні ситуації