Гібридна вітрогенераторна установка, як джерело автономного живлення для станцій технічного обслуговування - Касьян, Максим Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи: дослідження існуючих видів сучасних вітрогенераторів та розробка гібридної вітрогенераторної установки, як джерело автономного живлення для станцій технічного обслуговування. Об’єкт роботи: процес перетворення вітрової та сонячної енергії в електричну. Предмет роботи: гібридна вітрогенераторна установка. Проведено аналіз конструкцій вітрогенераторних установок. Проведено дослідження гібридної вітрогенераторної установки, як джерела автономного живлення для станцій технічного обслуговування Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні вітроенергетичної установки та сонячної станції.
Keywords: поновлювальні джерела енергії; сонячна енергія; енергія вітру; вітрогенератор; перетворення енергії; сонячні панелі