Модернізація дробарного обладнання зі складним рухом щоки - Погодін, Кирило Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі проведено розрахунок і розробка конструкторської документації дробарного обладнання зі складним рухом щоки. Об’єктом проектування є дробарне обладнання зі складним рухом щоки. Пояснювальна записка включає: огляд сучасного дробарного устаткування, варіанти технологічних схем дроблення щебеня, конструктивні особливості дробарного устаткування, розрахунок основних параметрів дробарного обладнання зі складним рухом щоки, визначення діючих сил в вузлах дробарки, розрахунок вузлів дробарки на міцність, питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Конструкторська документація складається з плакатів, складальних креслень машини і їх вузлів. Відмінністю проекту є модернізація дробарного обладнання зі складним рухом щоки шляхом використання механізму регулювання вихідної щілини щічної дробарки з гідравлічним приводом, що дозволяє збільшити продуктивність агрегату за рахунок більш швидкого проведення робіт.
Keywords: дробарка; щебінь; параметри; розрахунок; сили; міцність; економіка