Оцінка ризиків потенційного відмивання коштів від екологічних порушень - Внукова, Наталія Миколаївна; Vnukova, Nataliya (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Дослідження присвячено розгляду змін, які відбуваються в контролі за потенційними екологічними правопорушеннями в світовій системі фінансового моніторингу. Розглянуто сучасні напрями до запровадження ризико-орієнтованого підходу до протидії легалізації злочинних доходів, зокрема щодо довкілля та природоохоронної діяльності. Визначено пошуковий попит на теми екологічних порушень в Google з 2004 року в Україні, який є волатильним з виділенням регіональних складових. Створення Офісу зеленого переходу та Зеленої платформи в Україні дозволить знаходити найактуальніші можливості для впровадження заходів екологічної модернізації та запобігання екологічним порушенням.
Assessment of potential money laundering risks from environmental violations
Keywords: екологічні порушення; фінансовий моніторинг; FATF; пошукові запити; ризико-орієнтований підхід; environmental violations; financial monitoring; search queries; risk-based approach; 10.37772/978-617-7806-65-2