Технологія та організація робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІV категорії довжиною 8 км в Миколаївській області - Садовий, Юрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломному проєкті було проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Визначені загальні об’єми земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт, а також виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів будівництва нижнього шару основи дорожнього одягу з ґрунту укріпленого цементом. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебню, чорного щебню.
Keywords: район будівництва; земляне полотно; дорожній одяг; технологія; цементоґрунт; гравійно-піщана суміш; чорний щебінь; контроль якості робіт