Механізм формування аналітичного забезпечення оцінки фінансової безпеки підприємства - Антонова, О. В.; Antonova, Olena (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
В статті досліджено теоретичні та практичні аспекти формування інформаційного забезпечення оцінки фінансової безпеки підприємства. Метою статті є обґрунтування механізму формування аналітичного забезпечення оцінки фінансової безпеки з урахуванням галузевих особливостей. Об’єктом дослідження є процес відбору та формування системи індикаторів оцінки фінансової безпеки підприємства за критеріальним підходом. Теоретичною основою дослідження стали монографії, наукові статті провідних вітчизняних і зарубіжних вчених з проблематики фінансової безпеки. Методологічною основою дослідження є загальнонаукові методи проведення досліджень, зокрема методи: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення. Прикладні аспекти вивчалися із застосуванням економіко-статистичних методів збору й обробки інформації; методів системного і комплексного аналізу інструментарію нечіткої логіки. Обґрунтовано, що ефективність процесу оцінки фінансової безпеки підприємства залежить від обсягу й якості її аналітичного забезпечення. Запропоновано аналітичну систему показників-індикаторів для оцінки фінансової безпеки підприємств, яка є вхідною інформаційною базою аналітичного забезпечення даного процесу.
The mechanism of forming of analytical support of estimation of financial safety of enterprise
Keywords: фінансова безпека; індикатори; фінансова звітність; аналітичне забезпечення; financial safety; indicators; financial reporting; analytical support; 336.02