Удосконалення складської логістики на підприємстві - Хумматов, Мурад (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи магістра полягає у пошуку необхідних заходів, які спрямовані на вдосконалення складської логістики на підприємстві ТОВ "Хорт Транс". Для досягнення цієї мети поставлено та вирішено такі завдання: - розглянуті основні підходи до вдосконалення складської діяльності; - проведено техніко-економічну характеристику діяльності підприємства; - проаналізовано складську логістику на підприємстві; - розглянуто вплив складської логістики на фінансові результати діяльності підприємства; - впроваджено інновації у складську логістику на підприємстві; - вдосконалено складську логістику на підприємстві; - зроблено техніко-економічну оцінку запропонованих заходів. Об'єктом дослідження є складська логістика на підприємстві. Предмет – теоретичні і методичні підходи щодо удосконалення складської логістики на підприємстві. Методи дослідження: аналіз та синтез, статистичний аналіз, системний підхід, розрахунково-аналітичні методи. Наукова новизна: 1) удосконалено організацію складського господарювання через запровадження двох технологій: "Адресне зберігання" і "Віддалений склад"; 2) запропоновано підхід до вибору економічно найбільш ефективної форми співпраці на основі комплексного аналізу діяльності складського оператора.
Keywords: складська логістика; управління складом; фінансові результати; складське господарство; інновації; ефективність заходів