Оцінка умов і безпеки руху та розробка заходів з їх покращення на ділянці автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь (км 172+800 – км 180+400) в Запорізькій області - Кісельов, Олег Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета роботи – оцінка умов та безпеки руху на існуючій автомобільній дорозі, розробка заходів з організації дорожнього руху. Метод дослідження – комплекс сучасних методів оцінки умов руху з використанням розрахункових методів, пакетів прикладних програм на ПЕОМ. В дипломній роботі були розроблені заходи з підвищення зручності і безпеки руху на автомобільній дорозі. Перед розробкою заходів проведений детальний аналіз умов руху за показниками швидкості руху окремих автомобілів та транспортного потоку, коефіцієнтам аварійності та безпеки. Проведено аналіз видів, причин та наслідків дорожньо-транспортних пригод. Ефективність запропонованих заходів підтверджена економічними розрахунками. Всі розрахунки та креслення виконані на ПЕОМ за допомогою профільних програмних комплексів.
Keywords: автомобільна дорога; інтенсивність руху; безпека руху; дорожньо-транспортна пригода; організація дорожнього руху; заходи з підвищення безпеки руху