Кран автомобільного типу вантажопідйомністю 100 т на спеціальному шасі. Частина 1. Розробка основних конструктивних параметрів і елементів гідроприводу - Усіченко, Михайло Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У даній роботі розроблена методика проектування гідравлічного крану на спеціальному автомобільному шасі. Об’єкт дослідження – гідравлічний кран вантажопідйомністю 100 т. на спеціальному шасі автомобільного типу. Мета роботи – модернізація гідравлічного крана вантажопідйомністю 100 т на спеціальному шасі автомобільного типу. Метод дослідження – аналітично-графічний. У даній розрахунково-пояснювальній записці приведені основні розрахунки механізмів та вузлів крана. Модернізовано гідравлічну систему і телескопічну стрілу. Виконано розрахунок на стійкість, розрахована технологічна частина крана. Розглянуто питання промислової екології, охорони праці і цивільної оборони. В економічній частині проекту виконано техніко-економічне обґрунтування модернізації крану.
Keywords: гідравлічний кран; модернізація; рама; стріла; міцність; надійність; екологія; безпека; цивільна оборона; економіка; стійкість