Розробка технології виробництва щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі в Житомирській області - Кірілкін, Єгор (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На основі зробленого аналізу літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно використання багатощебеневих асфальтобетонів доведена ефективність застосування щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на ділянках автомобільних доріг з важких рухом для попередження утворення пластичних деформацій асфальтобетонного покриття і тим самим збільшення довговічності покриття. Досліджено влив полімеру «Superplast» на властивості щебенево-мастикового асфальтобетону ЩМА-15 на основі нафтових бітумів різних марок. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи асфальтобетонного заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки роботи підприємства.
Keywords: щебенево-мастиковий асфальтобетон; мінеральні матеріали; бітум; стабілізуюча добавка; фізико-механічні властивості; асфальтобетонні покриття; ефективність