Розроблення технології виробництва щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші з детальною розробкою технології введення бітумоутримуючих армуючих волокон та енергозбереження на АБЗ, що реконструюється - Будній, Микола (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі на основі аналізу літературних джерел і результатів експериментальних досліджень щодо використання багатощебеневих асфальтобетонів доведено ефективність застосування щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на ділянках автомобільних доріг із інтенсивним рухом. Таке використання дає змогу запобігти утворенню пластичних деформацій асфальтобетонного покриття та, відповідно, підвищити його довговічність. У роботі виконано технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих виробничих ліній, визначено потребу в матеріалах, обґрунтовано необхідні об’єми складів для їх зберігання та наведено розрахунки витрат ресурсів під час приготування сумішей. Окрім того, розглянуто питання контролю якості робіт на заводі, охорони праці та здійснено техніко-економічні розрахунки.
Keywords: щебенево-мастиковий асфальтобетон; мінеральні матеріали; бітум; стабілізуюча добавка; енергозберігаюча добавка; фізико-механічні властивості; економічна ефективність