Основні засоби: облік, аналіз та аудит - Мустафаєв, Таріверді (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Визначена економічна сутність основних засобів підприємства у сучасній економічній літературі; досліджено організаційну характеристику ПрАТ «ШРБУ № 82» та проведено аналіз основних засобів; розроблено порядок проведення консервації та розконсервації основних засобів та надано рекомендації щодо удосконалення документального оформлення таких операцій на підприємстві ПАТ «ХКМЗ». Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що здійснені дослідження дозволяють вдосконалити облік, аналіз та аудит наявності та руху основних засобів підприємства на основі використання сучасних та передових методів дослідження.
Keywords: облік; аудит; аналіз; основні засоби; знос; амортизація; оцінка