Підвищення експлуатаційної ефективності ножової системи відвала бульдозера - Скоробагатько, Яків Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення експлуатаційної ефективності ножової системи відвала бульдозера, за рахунок проектування робочого органу бульдозера з керованим середнім ножем, що агрегатується на базі трактора ТС-10. Виконано тяговий розрахунок бульдозера, виконано розрахунок на міцність елементів металоконструкції запропонованого робочого обладнання бульдозера, виконано розрахунок і вибір гідроциліндрів. В окремому розділі виконано аналіз напружено-деформованого стану елементів приводу робочого органа бульдозера з керованим середнім ножем в пакеті Autodesk Іnventor.
Keywords: бульдозер; керований середній ніж відвалу; 3-d моделювання; autodesk іnventor; аналіз напружено-деформованого стану