Дослідження магнітної передачі для трансмісії електромобіля - Апальков, Станіслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу магнітних передач крутного моменту та електричних двигунів з магнітною передачею для вдосконалення силової установки електричних транспортних засобів. Об’єкт роботи – процес перетворення параметрів механічної енергії. Предмет роботи – магнітна передача крутного моменту. Проведено аналіз принципів побудови, принципу роботи та методів математичного моделювання магнітних передач крутного моменту, проведено аналіз методів керування електричними двигунами з магнітною передачею, наведено критерії проектування магнітних передач, наведено характеристики електричних двигунів постійного та змінного струму з магнітною передачею.
Keywords: магнітна передача крутного моменту; математичне моделювання магнітних передач; електрична машина з магнітною передачею; мотор-колесо; методи керування