Удосконалення організації дорожнього руху в районі Салтівки м. Харків - Третьяков, Євген Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – вулично-дорожня мережа північної частини району Салтівки м. Харків. Предмет дослідження – особливості функціонування організації дорожнього руху у північній частині району Салтівки м. Харків. Мета роботи – підвищення ефективності організації та безпеки дорожнього руху в північній частині району Салтівки м. Харків. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результати – запропоновано заходи з реконструкції дорожньої мережі, які зменшують втрати транспортного часу, покращують критерій ефективності функціонування транспортних потоків на мережі, розроблено локальні заходи, що підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки транспортних засобів. Рекомендації з впровадження – розроблені заходи можуть бути використані при реконструкції транспортної мережі у досліджуваному районі.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху