Імітаційне моделювання руху транспортних засобів під час виїзду з прилеглих територій на магістральні вулиці - Любий, Євген Володимирович; Капінус, Сергій Васильович; Бєлецька, Ольга Михайлівна; Liubyi, Yevhen; Kapinus, Serhii; Bieletska, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті наведено методику формування імітаційної моделі руху транспортних засобів під час виїзду з прилеглих територій до магістральних вулиць із використанням програмного комплексу PTV VISSIM. Побудована імітаційна модель застосовується для оцінювання величини затримок транспортних засобів у процесі виїзду з прилеглих територій до магістральних вулиць, а також для розроблення та оцінювання заходів з удосконалення організації дорожнього руху на обраних для дослідження об’єктах. Порівняно результати імітаційного моделювання та натурних спостережень за рухом транспортних засобів під час виїзду з прилеглих територій. Запропоновано заходи з удосконалення організації дорожнього руху на виїзді з прилеглої території до магістральної вулиці та оцінено ефективність дорожнього руху.
Simulation of vehicle traffic at exit from the adjacent territory to main streets
Keywords: виїзди з прилеглих територій; затримки; імітаційне моделювання; організація дорожнього руху; транспортний потік; PTV VISSIM; adjacent territory exit; delay; simulation; traffic management; traffic flow; 656.11; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.136