Розширений конспект лекцій з теорії механізмів і машин - Гречко, Л. П.; Перегон, В. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У конспекті лекцій викладені основні теоретичні положення про структуру та кінематику важільних механізмів, метричний синтез важільних механізмів, динаміку і кінетостатику машин, зрівноваження мас, механізми передач, основи теорії зачеплення, кулачкові механізми, урахування тертя в машинах. Окрім теоретичних відомостей конспект лекцій містить розв’язання конкретних задач, що дозволяє студенту краще зрозуміти та засвоїти матеріал. Призначений для студентів технічних спеціальностей.
Keywords: теорія механізмів і машин; важільні механізми; аналіз та синтез механізмів; зрівноваження мас; механізми передач; теорія зачеплення; кулачкові механізми; тертя; 531.4, 531.8