Формування раціонального транспортного обслуговування при доставці вантажів авіакомпанією «УРГА» - Зінченко, Лілія Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано методику формування раціонального транспортного обслуговування при доставці вантажів авіакомпанією «УРГА», яка дозволяє, розрахувавши витрати, вибирати комбінацію визначених параметрів. На основі регресійного аналізу результатів експерименту визначена регресійна модель у степеневій формі з ненульовим коефіцієнтом, у якій кожний коефіцієнт вказує на ступінь впливу відповідного фактору на результативний показник. Найбільший ефект складає 18413,77 гривні отримали при максимальному значенні обсягу замовлення вантажу, відстані перевезення відповідного обсягу вантажу автотранспортними компаніями та відстані перевезення вантажу авіаційною компанією для «Варіант 2». Керівництво компанії «УРГА» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в організації роботи компаній, які надають послуги по доставці вантажів за допомогою автомобільного та повітряного транспорту.
Keywords: повітряний транспорт; транспортне обслуговування; математична модель; варіант; економічний ефект