Синтез мехатронної системи екстреного гальмування автомобіля - Юрчишин, Антон Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт розробки – система автоматичного екстреного гальмування на базі електромеханічної системи гальмування. Мета роботи – покращення технічних та експлуатаційних характеристик гальмування автомобіля. Етапи проектування – аналіз технічних рішень, обґрунтування ефективності обраного рішення, синтез структури мехатронної системи. Рівень роботи – навчальний ескізний проект з дослідницьким ухилом удосконаленого технічного рішення. Виконано аналіз способів реалізації керуючих впливів антиблокувальних систем екстреного гальмування. Проаналізовано технічні характеристики засобів телеметрії, що використовуються в автомобільних системах допомоги водію та безпеки руху. Побудовано функціональну схему системи автоматичного екстреного гальмування на базі основної електромеханічної системи гальмування.
Keywords: система автоматичного екстреного гальмування; підсилювач; виконавчі пристрої; радар; лідар; антиблокувальна система