Моделі вибору СУБД для клієнтської бази АТП - Костиря, Дар`я Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Дипломна робота присвячена питанню підви-щення ефективність роботи з клієнтами АТП за рахунок розробки математичної моделі вибору СУБД для побудови системи інформаційного за-безпечення клієнтської бази АТП, які допоможуть приймати раціональні, науково ограновані управ-лінські рішення. В роботі проведено аналіз задач щодо розробки клієнтської бази АТП; надана класифікація СУБД; розроблено інформаційну технологію організацій-ного забезпечення АТП;розроблено алгоритм ви-бору СУБД; проведено аналіз методів прийняття рішень;розроблено графічну модель вибору СУБД методом аналізу ієрархій; розроблено математичну модель вибору СУБД методом багатокритеріальної оцінки; розроблено комп’ютерна технологія для роботи з клієнтами АТП.
Keywords: база даних; інформаційна технологія; комп’ютерна технологія; математична модель; метод аналізу ієрархій; метод багатокритеріальної оцінки