Технологія будівництва автомобільної дороги «В'язове-Сарнавщина» IV категорії довжиною 14,4 км в Сумській області - Зікратий, Руслан Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проаналізовано кліматичні умови Сумської області, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані загальні об’єми земляних робіт. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроєктовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з виїмки в насип, з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з відсіву, щебеню фр. 40-70 мм, чорного щебеню фр. 20-40 мм, одиничної поверхневої обробки.
Keywords: земляне полотно; дорожній одяг; технологія; відсів; щебінь; чорний щебінь; поверхнева обробка; контроль якості робіт