Модернізація пневмоколісного крану КС-4361 вантажопідйомністю 16 т - Заярний, Данило Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – пневмоколісний кран КС-4361 в/п 16 т. Мета роботи – проектування пневмоколісного крану КС-4361 вантажопідйомністю 16 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У дипломному проекті була зроблена модернізація відомого пневмоколісного крана КС-4361 з метою підвищення його продуктивності. Були виконані розрахунки основних механізмів крану, зроблена заміна шасі, зроблена модернізація стріли, виконані розрахунки крану на стійкість. В технологічній частині було розроблено технологічний процес механічної обробки канатного блоку. Також були розроблені заходи з охорони праці та виконані необхідні техніко-економічні розрахунки за результатами модернізації.
Keywords: кран; пневмоколісний; металоконструкція; шасі