Оцінка виробництва метаноутримуючого газу смітників твердих побутових відходів - Вдовіна, Катерина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі представлена оцінка екологічної небезпеки полігонів, проведено дослідження утворення метаноутримуючого газу та дренажних вод на полігонах твердих побутових відходів, обгрунтовано розміщення полігону біля м. Ізюм з урахуванням його енергетичного потенціалу, надано результати дослідження об’єму виробництва газу з певної кількості відходів за час експлуатації полігону.
Keywords: полігони; тверді побутові відходи; атмосферне повітря; екологічна небезпека; біогаз; фільтрат