Управління інноваційним розвитком промислового підприємства - Драбинка, Світлана Костянтинівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження виступає процес управління інноваційною діяльністю промислового підприємства. Мета роботи – дослідження методів та розробка ефективної моделі управління інноваційною діяльністю підприємства та розробка рекомендацій щодо організаційно-управлінських заходів, спрямованих на активізацію інноваційної діяльності на великому промисловому підприємстві України. Метод дослідження – порівняльно-економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; вибіркове спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; бюджетний метод. У роботі розкрито роль інновацій у розвитку підприємства. Описано головні завдання та ефективні методи управління інноваційною діяльністю підприємства. Інформаційною основою є законодавчі та нормативні акти з досліджуваної теми, звітно-статистичні дані ПАТ «ЗАВОД ПІВДЕНКАБЕЛЬ тощо. Через використання сучасних методичних підходів до управління інноваційною діяльністю підприємства запропоновані ефективні напрямі інноваційної діяльності підприємства. Реалізація наведених у кваліфікаційній роботі пропозицій та рекомендацій дозволить за допомогою ефективної перевіреної моделі з використанням сучасних інформаційних технологій прогнозувати очікуваний рівень інноваційного розвитку промислових підприємств України та залучати вітчизняні та іноземні інвестиції для ефективної інноваційної діяльності.
Keywords: інновація; інноваційний потенціал; фінансова стійкість; ліквідність; рентабельність; swot-аналіз; прогнозування; аналіз; оцінка