Моделювання мосту вантового типу та модальний аналіз - Красніков, Сергій Васильович; Krasnikov, S. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Здійснено моделювання мосту вантового типу з огляду на різні варіанти спирання. Побудовані розрахункові моделі мосту дозволяють розглядати його як конструкцію з різними жорсткостями. Проведено серію розрахунків з власних коливань. Моделювання системи та проведення розрахунків власних форм здійснено за допомогою методу скінченних елементів. Під час автор дійшов висновків щодо підвищення надійності системи та визначив рекомендації щодо засобів зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.
Modeling of cable-stayed bridge and modal analysis
Keywords: міст; вібрація; власні форми; моделювання; метод cкінченних елементів; фундамент; bridge; vibration; own forms; modeling; finite element method; foundation; 519:539:534; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.122