Вплив зміни параметрів підвіски транспортного засобу на динаміку розгону і гальмування в процесі експлуатації - Ушков, Сергій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення безпеки руху шляхом поліпшення показників керованості легкових автомобілів при гальмуваннях. Об’єкт дослідження – процес зміни параметрів підвіски легкового автомобіля, що впливають на динаміку у процесі розгону-гальмування. Предмет дослідження – встановлення взаємозв'язку між величиною прискорення (вповільнення) та кутом повороту керованих коліс при розгоні-гальмуванні. У дипломної роботі розглянуто питання забезпечення допустимої зміни ефективності в процесі гальмування за зміною параметрів підвіски. Проаналізовано вплив факторів, що впливають на керованість легкових автомобілів під час розгону-гальмування, на ефективність експлуатації автомобіля. Досліджено динаміку службових гальмувань легкових автомобілів з урахуванням кінематики рульового керування.
Keywords: дослідження; зміна параметрів підвіски; легковий автомобіль; динаміка розгону; гальмова ефективність