Розробка технології виробництва холодних асфальтобетонних сумішей на АБЗ, що реконструюється - Гавриленко, Микита (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень стосовно отримання рідких бітумів та виготовлення холодних асфальтобетонних сумішей. А також в роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в сировинних матеріалах та їх властивості, розраховані склади асфальтобетонних сумішей, встановлені необхідні об’єми складів для матеріалів для забезпечення безперебійної роботи підприємства. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність виробництва холодних асфальтобетонних сумішей.
Keywords: кам’яні матеріали; мінеральний порошок; бітум; розріджувач; рідкий бітум; холодна асфальтобетонна суміш; технологія; фізико-механічні властивості; ефективність