Експериментальнi дослiдження показникiв дизельного двигуна за умови його роботи на бiометанолi - Крижанівський, Є. І.; Криштопа, С. І.; Криштопа, Л. І.; Гнип, М. М.; Микитій, І. М.; Крижановский, Е. И.; Криштопа, С. И.; Криштопа, Л. И.; Гнип, М. М.; Микитий, И. М.; Kryzhanivskyi, Ye. I.; Kryshtopa, S. I.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Виконані дослідження доцільності використання біометанолу як палива порівняно з використанням дизельного палива нафтового походження в дизельних двигунах, переобладнаних на роботу на спиртах. Досліджено експериментальні залежності ефективної потужності та питомої витрати палива від частоти обертання колінчастого вала для базового дизельного й конвертованого на метанол двигуна. Установлено, що в разі переведення дизельного двигуна на роботу на метанолі не відбувається зниження потужнісних показників двигуна. Аналіз відпрацьованих газів у випадку переведення дизельного двигуна на роботу на метанолі показує, що на всіх режимах роботи двигуна відбувається зниження викидів оксидів азоту та оксиду вуглецю.
Экспериментальные исследования показателей дизельного двигателя при его работе на биометаноле
Experimental research of the diesel engine indicators when it works on biomethanol
Keywords: дизельний двигун; біопаливо; біометанол; водорості; екологічні показники ДВЗ; дизельный двигатель; биоматериалы; водоросли; метанол; мощностные характеристики; экологические показатели; diesel engine; biomaterials; algae; methanol; powerful characteristics; environmental performance; 656.13; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.1.90