Спосiб виготовлення радiацiйно-безпечних шлаколужних в'яжучих на основi вiдвальних доменних шлакiв i лужних компонентiв - Хоботова, Елiна Борисiвна; Калмикова, Юлiя Сергiївна (My University, 2014)
Спосіб виготовлення радіаційно-безпечних шлаколужних в'яжучих на основі відвальних доменних шлаків і лужних компонентів шляхом розсіювання на фракції доменного шлаку, подрібнення і перемішування певної фракції шлаку і водного лужного компонента, який відрізняється тим, що виготовлення шлаколужних в'яжучих проводять з використанням у технологічному процесі подрібнених фракцій відвальних доменних шлаків із значним вмістом гідравлічно активних мінералів і низьким рівнем радіоактивності, затвором і перемішуванням шлакового компонента з 20 % розчином NaOH або 42,4 % розчином метасилікату натрію Na2O·nSiO2 або зі содолужним плавом як відходом виробництва.
Keywords: дорожньо-будiвельнi матерiали, екологiя