Технологічні аспекти повторного використання фрезерованого асфальтового грануляту в холодних органо-мінеральних сумішах під час капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський на ділянці км 376+968 – км 381+968 - Норенков, Степан Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі на основі аналізу транспортно-експлуатаційного стану ділянки автомобільної дороги М-21 запропоновано заходи щодо його покращення та розраховано обсяги робіт. Розглянуто вимоги до складу холодних органо-мінеральних сумішей. На основі проведеного аналізу впливу вмісту бітумної емульсії та портландцементу на властивості сумішей запропоновано склад холодної органо-мінеральної суміші для влаштування нижнього шару дорожнього одягу. Розглянуті питання технології та організації виконання робіт з будівництва шарів дорожнього одягу при капітальному ремонті ділянки автомобільної дороги М- 21, складено технологічні схеми. Розроблено заходи щодо контролю якості виконання робіт, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: фрезерований асфальтовий гранулят; бітумна емульсія; портландцемент; регенерація; органо-мінеральні суміші; підсилення